• 011/406-0807
    061/185-6082
  • simonovicvodoinstalater@gmail.com
  • BEOGRAD
Hitne intervencije

RADIMO TOKOM EPIDEMIJE

HITNE INTERVENCIJE 061/185-6082

  011/406-0807

ŠTA KAD BOJLER CURI?

KAKO POPRAVITI BOJLER KOJI CURI? 

Osnovna uloga bojlera u svakom domaćinstvu je zagrevanje vode. U osnovi bojler predstavlja jednostavan uređaj. Sačinjen je od posude pod stalnim pritiskom (4 do 6 bara) i grejačem koji ima ulogu da zagreva vodu koja se skladišti u njemu.

Kada bojler procuri obično se hvatamo za glavu i u panici prelistavamo oglase, flajere koje smo pronašli u sandučetu ili na internetu tražimo majstora koji bi rešio ovaj problem. Hitne intervencije često predstavljaju veliki izdatak za naš budžet jer veliki broj majstora koje pronalazimo u oglasimo jedva čekaju ovakvu priliku da za jednostavnu intervenciju zarade poveću svotu novca, koristeći priliku, odnosno nerpiliku u kojoj ste se našli. Ukoliko se odlučite za varijantu pozivanja majstora, savetujemo vas da ne tražite majstore iz oglasa, već da se obratite proverenom servisu koji vam za svoju intervenciju izdaje račun na osnovu cenovnika koji je unapred definisan i gde cene ne zavisi od intervencije do intervecnije.

KAKO SAMI DA POPRAVITE KVAR

Odmah želimo da vam napomenemo da je najbolje da sve intervencije na vašim uređajima rade kvalifikovani majstori, jer vam samo stručno lice može garantovati bezbednost i kvalitet. Ipak, kako je finansijska situacija jedan od presudnih momenata prilikom donošenja odluke o pozivanju majstora potrudićemo se da vam objasnimo kako da sanirate ovu vrstu kvara.

Priprema za intervenciju:

  • ISKLJUČITI STRUJU
  • USTANOVITI ODAKLE CURI (KAPLJE) VODA
  • ZATVORITI GLAVNI VENTIL I ISPUSTITI VODU IZ KAZANA

Neophodan alat:

  • KLJUČ
  • ŠRAFCIGER
  • SET GUMICA

POPRAVKA

Kada ste izvršili neophodne pripremne radnje potrebno je da skinete zaštitni poklopac koji se nalazi na dnu bojlera. Pošto ste skinuli poklopac morate da utvrdite odakle curi voda. To ćete uraditi jednostavnim pregledom bojlera. Ukoliko se utvrdi da voda curi iz kazana, neophodno je krpljenje kazana ili zamena celokupnog bojlera. U navedenoj situaciji, nećete moći sami izvršiti popravku već morati pozvati servisera. Naš servis se ne bavi krpljenjem kazana, ali ukoliko vam je neophodna zamena bojlera i ugradnja novog, možete nas pozvati na naše brojeve telefona.

Ukoliko voda curi oko grejača, ispod gumica, reč je o jednostavnom kvaru, koji možete i sami otkloniti.

Savet: Za sve intervencije na vašim uređajima savetujemo vas da pozovete stručna lica, koja će intervenciju obaviti umesto vas. Nekada to može biti jeftinije od intervencije koju će obaviti priučeni majstor.

Prvi korak je da probate da dotegnete šrafove, koji su vremenom možda popustili. Ukoliko voda prestane da kaplje, vaša popravka je završena. Ukoliko voda i nakon dotezanja šrafova kaplje, potrebno je zameniti gumice.

Najpre zatvorite glavni ventil koji vodu dovodi u bojler i ispustite svu vodu iz kazana. Nakon toga potrebno je skinuti grejač i cev u kojoj se nalaze sonde termoosigurača i termoprekidača. Nakon toga u prodavnici kupite set gumica, savetujemo vam da ponesete stare gumice kako se ne biste oslanjali na savete prodavca. U paketu ćete dobiti jednu veliku i tri male gumice. Sledeći korak je postavljanje novih gumica, koje treba postaviti po istom principu kako su stajale i stare. Kada montirate gumice, potrebno je da vratite grejač na svoje mesto. Prilkom vraćanja nemojte preterano da zatežete maticu kako ne biste oštetili nove gumice.

Ukoliko ste ovu proceduru sproveli kako treba, vaš kvar bi trebalo da je otklonjen i bojler više ne bi trebalo da curi. Ukoliko bojler i dalje curi znači da nešto niste dobro uradili, te vam predlažemo da se obratite našem servisu u kojem ćete dobiti besplatan savet telefonom, a po potrebi za najviše 30 minuta stižemo do vas bez obzira na deo grada u kojem živite.

U bilo koje doba dana ili noći vodoinstalateri vodoinstalterske radnje Simonović stoje vam na raspolaganju.

Sve hitne intervencije izvršavamo u najkraćem roku uz otklanjanje uzroka, a po mogućstvu i posledica uz garanciju na izvršene radove.

Najčešći razlozi za hitnu intervenciju našeg dežurnog tima su sledeće prirode:

Curenje ventila

Curenje slavina

Hitno odgušenje vertikale

Hitna zamena naprsnutih cevi

Hitna zamena procurelih ventila

Bojler koji pušta paru

Zagušena wc šolja

Naš tim vam stoji na raspolaganju i za sve druge intervencije koje zahtevaju urgentnu intervenciju.

Za nas ne postoji neradan dan. Na raspolaganju smo vam svakog dana u godini od 0 do 24 sata.

Premda smo tu za vas 24 sata 365 dana u godini zbog vaše sigurnosti i smanjenja troškova preporučujemo vam godišnju kontrolu vodovodnih instalacija. Vodoinstalaterska radnja Simonović odobrava posebne pogodnosti za redovne godišnje kontrole instalacija.

Odgušenja kanalizacije

Mašinsko odgušenje

Ručno odgušenje

Hitne intervencije

Odgušenje sajlom

Zamena ventila i gumica

Hitne intervencije

Zamena ventila

Hitne intervencije

Zamena virbli ventila

Hitne intervencije

Zamena gumica

Popravke i prepravke

Ugradnja sanitarija

Kupatila

Hitne intervencije

Kuhinje

Hitne intervencije

Toaleti

© 2018: Vodoinstalater Simonović

Pozovite nas