VODOINSTALATERSKE USLUGE

Hitne intervencije

HITNE INTERVENCIJE 061/185-6082

  011/406-0807

KOLIKO JE ISPRAVNA VODA KOJU PIJEMO?

ZAŠTO JE VODA U ČAŠI BELE BOJE

Uvreženo mišljenje je da je voda sa česme bele boje zbog velike količine hlora. Koliko smo puta samo čuli od naših starijih sugrađana da pošto sipamo vodu sa česme, ostavimo je da se malo „stiša“. Međutim, voda nije bele boje zato što je hlorisana, već zato što je puna vazdušnih mehurića.

BELA VODA NE UTIČE NA NAŠE ZDRAVLJE

Bela voda koju vidite u čaši ne utiče na zdravstvenu ispravnost vode za piće, 

„Pod „belom vodom“ podrazumeva se voda u koju je prodro vazduh u vidu mehurića. Koristeći stručnu terminologiju to je „dispergovan vazduh“. Mehurići izlaze iz čaše vode za tridesetak sekundi, tako da se voda potpuno izbistri. Uzrok pojave ‘bele vode’ mogu da budu neispravne kućne instalacije koje usisavaju vazduh“.

To, dakle, ne treba da vas uznemirava. Ali žuta voda treba.

UGRADNJA FILTERA ZA VODU –  ZA I PROTIV

Verovatno ste se više puta do sada pitali da li je pametno poslušati neku od reklama koja vam radi vaše bezbednosti nudi ugradnju filtera za vodu u vašu česmu. Ukoliko vas zanima da li je hlorisana voda bezbedna za piće i da li je preporučljiva ugradnja filtera za vodu i kojih, preporučujemo vam da klikom ovde saznate više o ovoj temi.

ŠTA URADITI KADA JE VODA SA ČESME ŽUTE BOJE?

Dovoljno je da nas kontaktirate na neki od naših brojeva telefona i ugovorite kontrolu vaših vodovodnih instalacija. Žuta boja u čaši najčešće je znak oštećenja vodovodnih cevi. Kroz oštećenu cev prolaze štetne materije i zemlja, te voda žute ili žućkaste boje nije ni hemijski ni bakteriološki ispravna i kao takvu je ne možete koristiti za piće, kao ni za pripremanje ručka. Ovakvu vodu, obično, nazivamo tehničkom i može poslužiti samo za kupanje.

BESPLATNI DOLAZAK I DIJAGNOSTIKA NA TERITORIJI BEOGRADA

Vodoinstalaterski servis Simonović vam nudi besplatan dolazak i dijagnostiku kvara. Pružamo usluge na teritoriji Beograda. Bez obzira da li živite u Zemunu, Vračaru, Savskom vencu ili Borči, Krnjači ili Ovči ili u nekom drugom delu grada, zahvaljući punktovima u svim gradskim opštinama, naši majstori stižu do vas u najkraćem roku. Vaše je samo da nas pozovete, a mi ćemo rešiti sve probleme na vašim vodovodnim instalacijama.

Odgušenja kanalizacije

Mašinsko odgušenje

Ručno odgušenje

Hitne intervencije

Odgušenje sajlom

Zamena ventila i gumica

Hitne intervencije

Zamena virbli ventila

Hitne intervencije

Zamena gumica

Popravke i prepravke

Ugradnja sanitarija

Kupatila

Hitne intervencije

Kuhinje

Hitne intervencije

Toaleti

Pozovite nas
VODOINSTALATER SIMONOVIĆ