ODGUŠENJE KANALIZACIJE

 •  

  ODGUŠENJE KANALIZACIJE SA VAMA I U VREME KORONE

  Vodoinstalater Simonović pruža uslugu odgušenje kanalizacije i tokom trajanja epidemije korone. Kako znamo da problem sa zagušenjem kanalizacije ne bira mesto i vreme, vodoinstalater Simonović se pobrinuo da obezedi ovu uslugu i u vreme nestabilne epidemiološke situacije i to od 00 do 24h. Ukoliko vam zatreba naša usluga možete nas kontaktirati i dalje svakog dana. Naš vodoinstalater stiže na vašu adresu samo 20 do 30 minuta od poziva.

  HITNA INTERVENCIJA – MAŠINSKO ODGUŠENJE

  Vodoinstalaterski servis Simonović pruža usluge odgušivanja, čišćenja i popravke svih vrsta cevi i sanitarnih uređaja.

  Odgušivanje kanalizacije spada u hitnu intervenciju koju je neophodno da obave kvalifikovani majstori zbog potencijalne štete koju mogu izazvati zapušene cevi. Zagušenje cevi predstavlja jednu od potencijalno najvećih opasnosti po stambene i poslovne jedinice jer je direktna posledica koju mogu izazvati zapušene cevi plavljenje objekta.

  KAKO PREPOZNATI ZAPUŠENOST CEVI?

  Prvi znaci da su vam cevi zapušene je sporije oticanje vode, ukoliko se odmah ne raguje, sledeći upozoravajući znak je specifično klokotanje, koje može nastati i bez puštanja vode i ono se najčešće javlja u zgradama, gde je više stambenih jedinica povezano na zajedničku vertikalu. Kada dodje do klokotanja bez puštanja vode ili blagog vraćanja otpadnih voda, morate hitno da reagujete jer je pitanje trenutka kada će doći do izlivanja. Pozovite naš servis od 00 do 24h. Mi smo tu za vas kad god se desi neki problem sa vašim vodovodnim instalacijama.

  Da li blago zagušenje može dovesti do poplave?

  Naš odgovor na ovo pitanje je da. Problem sa zagušenim cevima može eskalirati brzo i dovesti do plavljenja stana ili poslovnog prostora zbog čega je bitno brzo reagovati i izvršiti odgušenje kanalizacije kako bi se sprečile neprijatne situacije. Blagovremeno odgušenje kanalizacije je daleko jeftinije od posledica do kojih može dovesti eskalacija problema sa zapušenim odvodom. Zato vas savetujemo da na prvi znak zapušenosti reagujete i pozovete nas. Prednost našeg vodoinstalaterskog servisa je u činjenici da ćemo na vašoj adresi biti već za 20 do 30 minuta od poziva, da ćete za intervenciju odgušenja kanalizacije, kao i za sve druge intervencije naših majstora dobiti garanciju i račun.

 •  

Ugradnja sanitarija

Ugradnja sudopere

ŠTA URADITI KADA SE JAVI KLOKOTANJE U CEVIMA?

U slučaju da se javi specifično klokotanje hitna intervencija je neminovna jer nakon toga obično sledi izbijanje vode bilo kroz sudoperu ili kadu, u zavisnosti gde se javilo zapušenje.

Majstori vodoinstalaterskog servisa Simonović iz Beograda poseduju sve neophodne veštine i alate koje su potrebne da bi se na efikasan način otklonio ovaj kvar. Naš servis vam nudi bzu i efikasnu uslugu na teritoriji čitavog Beograda. 

Vodoinstalaterski servis Simonović vrši odgušenja sudopera, kada, lavaboa, wc šolja, slivnika, kišne kanalizacije, dvorišne kanalizacija, vertikala i horizontalne kanalizacione cevi. Otpušavamo zapušene cevi i na udaljenosti većoj od 20 metara od revizije. Specijalnim alatima u potpunosti uklanjamo sve vrste otpadaka iz cevovoda, te istovremenim ispiranjem naslaga smanjujemo mogućnost ponovnog zapušenja.

VRSTE ODGUŠENJA

ODGUŠENJE KADE I TUŠ KABINE – potrebno je da uvek redovno održavate higijenu kade i tuš kabine i da koristite mrežicu na odvodu koja će sprečiti zagušenje. Da li ste znali da sapun i šampon pogoduju zagušenju odvoda?

ODGUŠENJE WC ŠOLJE – naš vodoinstalater će mašinskim putem očistiti i odgušiti WC šolju i trajno ukloniti uzrok zagušenja ukoliko vam se javi ova vrsta problema.

ODGUŠENJE LAVABOA – zagušenje lavaboia je česta pojova. Redovnim čišćenjem možete sprečiti nastanak zagušenja, ali uprkos oprezu, ne možemo preduprediti da masnoća i ostaci sapuna dopru do cevi. Vaš lavabo je najpodložniji zagušenju zbog dlaka koje se često nakupljaju u lavabou, najčešće kao posledica brijanja i češljanja iznad lavaboa. Ipak, dobra vest je da je lavabo najlakše i odgušiti, medjutim i u tom slučaju postoje dva preduslova: 

 • da nije došlo do dubinskog zagušenja, što je redja pojava
 • da koristite silikonski (plastični) sifon jer je mnogo lakši za skidanje i montažu. Naravno, ne znači da ukoliko ste se odlučili za drugu vrstu sifona nećete moći sami da otpušite lavabo, ali će vam izvesno trebati nešto više vremena.

BESPLATAN DOLAZAK I DIJAGNOSTIKA

Vodoinstalaterski servis Simonović vam nudi besplatan dolazak i dijagnostiku kvara. Pružamo usluge na teritoriji Beograda. Bez obzira da li živite na Novom Beogradu, Vračaru, Savskom vencu ili Borči, Krnjači ili Ovči ili u nekom drugom delu grada, vaše je samo da nas pozovete, a mi ćemo rešiti sve probleme na vašim vodovodnim instalacijama.

Vodoinstalater Simonović vam može ponuditi i uslugu odgušenja voma vozilom. Odgušenje voma vozilom podrazumeva odgušenje kanalizacije vozilom pod pritiskom, koje istovremeno odgušuje i ispira vaše kanalizacione cevi. Odgušenjem pomoću voma vozila omogućavate dužu prohodnost vaših cevi. Više informacija o odgušenju voma vozilom možete pročitati klikom ovde.

DO VAS STIŽEMO NAJKASNIJE ZA 30 MINUTA OD POZIVA

DA LI SODA BIKARBONA MOŽE DA POMOGNE KOD ZAGUŠENE KANALIZACIJE

Često dobijamo ovakva pitanja od naših klijenata. Postoji mnogo domaćih recepata za odgušenje kanalizacije, neki od tih recepata daju rezultate, neki ne. Ipak, potrebno je naglasiti da odgušenje kanalizacije pomoću raznih sredstava iz kućne radinosti ili retko kada daju rezultate ili su ti rezultati privremenog karaktera i već posle par sati ili posle par dana isti problem se vraća. Da biste bili apsolutno sigurni da se problem sa zapušenom kanalizacijom, zapušenim odvodom sudopere ili kade neće ponovo javiti, predlažemo vam da pozovete naš vodoinstalaterski servis jer samo Vodoinstalater Simonović pruža uslugu odgušenje kanalizacije uz garanciju. Jedini smo vodoinstalaterski servis u Beogradu koji će vam za ovu uslugu dati garanciju uz račun.

DA LI SOC OD KAFE MOŽE DA ZAPUŠI SUDOPERU?

Ukoliko se pitate da li soc od kafe može da zapuši vašu sudoperu, odgovor je svakako da može. Zapravo 2/3 zagušenja sudopere uzrokovano je socom od kafe. Kada skuvate kafu, najčešće ćete ostatke, odnsno soc prosuti u sudoperu. Ostaci kafe po svom hemijskom sastavu su takvi da imaju moć brzog učvršćivanja. Pokušajte da ostavite soc na sobnoj temperaturi 15 do 30 minuta nakon što popijete kafu. Videćete da već nakon ovog vremena on zna da se stegne poput pečene gline. Kada vaš soc prospete u sudoperu, mislite da ste završili posao, medjutim ostaci soca se zadržavaju u vašim odvodnim cevima i vremenom stvaraju čep koji onemogućava oticanje vode. Zbog toga vas Vodoinstalater Simonović savetuje da soc od kafe ne prosipate u sudoperu već u wc šolju, koja ima veću propusnu moć u odnosnu na sudoperu.

Osim soca od kafe, jednako čest uzročnik zapušavanja sudopere su i mrvice od hleba, kao i ostaci masti koje naše domaćice i domaćini neretko prosipaju u sudoperu. Ipak, ukoliko vam se javi ovaj problem, nemate razloga za brigu jer vodoinstalater Simonović pruža uslugu odgušenja kanalizacije, samim tim i sudopere po najpovoljnijim cenama u Beogradu. Kod nas dobijate najbolji odnos cene i kvaliteta, osim toga dobijate brzu uslugu uz garanciju.

DA LI PREPARATI IZ PRODAVNICE POMAŽU

Hemijski preparati koje možete kupiti u svakoj većoj prodavnici mogu pomoći privremeno i odgušiti vašu sudoperu. Ipak, oni neće postići trajno rešenje i uglavnom su efikasni za tzv. plitka zagušenja, koja možete i sami rešiti jednostavnim skidanjem i čišćenjem sifona. Ukoliko je došlo do zagušenja vertikale, hemijska sredstva u tom slučaju nisu efikasna i neće vam otkloniti problem. U slučaju zapušene vertikale jedino rešenje je odgušenje kanalizacije mašinskim putem sajlama. Takodje, kada govorimo o hemijskim preparatima, morate imati u vidu da usled svog hemijskog sastava, oni mogu oštetiti vaše cevi, što može kasnije dovesti do curenja.

Dakle, zaključak bi bio da kod površinskih zagušenja privremeno rešenje mogu biti hemijski preparati, ali uz rizik da dodje do oštećenja cevi. Jedino što vam nudi trajno rešenje u slučaju zapušene vertikale je odgušenje kanalizacije mašinskim putem i u tom slučaju predlažemo da pozovete naš vodoinstalaterski servis.

KAKO ZAŠTITI STAN OD IZLIVANJA VODE TOKOM ODMORA

Odlazak na odmor predstavlja zadovoljstvo za svaku porodicu. Ipak, dok smo odsutni u stanu se mogu dogoditi mnoge nepredvidjeni dogadjaji zbog čega je dobro osigurati stan. Veliki broj osiguravajućih kuća se bavi pružanjem usluga osiguranja, a neke osiguravajuće kuće uz polisu zdravstvenog osiguranja tokom letovanja daju potpuno besplatno i osiguranje stana dok ste na odmoru.

Medjutim, Vodoinstalater Simonović vas savetuje da pre odlaska na odmor, osim što ćete osigurati stan, proverite vaše vodovodne instalacije. Jedna od bitnih stvari koje treba da uradite, naročito ukoliko ste primetili neke signale koji vam govore o mogućoj zapušenosti sudopere, vertikale i slično, pozovete naš servis i opredelite se za uslugu preventivno odgušenje kanalizacije. Preventivna odgušenja služe da se dok ste na odmoru osigurate od nepredvidjenog izlivanja otpadnih voda kroz vašu sudoperu i plavljenja stana. 

Osim preventivnog odgušenja kanalizacije, možemo vam preporučiti i uslugu ugradnja nepovratne klapne, koja ima ulogu da spreči izlivanje vode dok ste odsutni. Više o usluzi ugrandnja nepovratne klapne pročitajte klikom ovde.

ODGUŠENJE KANALIZACIJE BEOGRAD

Sve vrste odgušenja svrstavaju se u hitne intervencije, te vam stojimo na raspolaganju 24h, sedam dana u nedelji.

Pored usluge odgušenje sudopere i odgušenje kanalizacije pružamo uslugu odgušenja WC šolje, kade, tuš kabine, sudopere, slivnika, lavaboa, a pružamo i sve druge vodoisntalaterske usluge kao što su su zamena vodovodne i kanalizacione intalacije i glavnih vertikalnih i horizontalnih cevi, kompletna ugradnja sanitarija (tuš kabina, kada, WC šolja, lavaboa, bidea, sudopera i svih ostalih sanitarnih uređaja) i pomoćne kupatilske galanterije, popravka bojlera i ostale sitne vodoisntalaterske popravke,  zamena i ugradnja ventila, snimanje kanalizacionih cevi kamerom i detekcija problema zagušenja ili curenja, ispitivanje vodovodne instalacije i detekcija uzroka curenja vode.

 Odgušenje kanalizacije pružamo na teritoriji Grada Beograda i u okolini, fizičkim i pravnim licima. Na raspolaganju smo za sve vrste hitnih intervencija, jer je radno vreme našeg tima za hitne intervencije od 00-24h, svakim danom, uključujući i vikend i praznike. Pozovite nas i zakažite intervenciju u bilo koje vreme koje vama odgovara. Dajemo garanciju za sve pružene usluge. Sve informacije o ceni usluga koje pružamo možete dobiti putem telefona ili putem kontakt forme na našoj internet prezentaciji.

© COPYRIGHT 2018 ALL RIGHTS RESERVED | VODOINSTALATER SIMONOVIĆ

VODOINSTALATER SIMONOVIĆ
Pozovite nas