VODOINSTALATERSKE USLUGE

Hitne intervencije

HITNE INTERVENCIJE 061/185-6082

  011/406-0807

ODRŽAVANJE ROLO ZAVESA

SIMONOVIĆEVI SAVETI

Poseban pečat svakom enterijeru daje zavesa bilo da svoj stan opremate u klasičnom ili modernom stilu.

Praktične i moderne rolo zavese ne samo da nas štite od sunca, već su i idealna dekoracija za naš dom. Sastoje se od platna i mehanizma za spuštanje i podizanje platna. Mogu se namontirati na plafon, zid ili na prozorsko krilo.

Zebra rolo zavese poznate se kao dupli rolo ili rolo dan i noć. Specifičnost ovog modela je što se sastoji iz duplog platna koje je u vidu naizmeničnih pruga punijeg i prozirnog tkanja. Uz pomoć mehanizma pruge možete podesiti tako da svetlost direktno ulazi u prostor ili ih možete zatvoriti u potpunosti kako bi sprečile ulazak sunca i zasenčile ambijent.

Poslednjih godina rolo zavese doživele su potpunu ekspanziju, posebno što se izrađuju po tačnim dimenzijama, a dezini koji su u ponudi mogu se uklopiti u svaki ambijent. Ali ono što predstavlja dilemu pri odabira rolo zavesa je održavanje.

Prva što vam želimo ukazati je da su rolo zavese veoma otporne, ne upijaju dim cigareta i prašinu, tako da vam je potrebno periodično čišćenje. Za početak zavesu spustite do maksimuma. Potopite krpu u mlaku vodu i dobro iscedite i prebrišite zavesu. Ukoliko zavesu niste periodično održavali na ovaj način, te se ipak prašina nakupila, pre brisanja zavese uzmite četkicu i laganim pokretima iščetkajte zavesu ili je možete usisati usisivačem. Nakon toga pristupite brisanju. Ukoliko na zavesi postoje flekice umesto u mlaku vodu možete dodati blag deterdžent. Ostavite tako zavesu da se dobro osuši. Tek kada ste sigurni da je zavesa suva možete je podići u kutiju.

Rolo zavesa je antibakterijska tako da joj posebno održavanje i nije potrebno. Zato vam savetujemo da je periodično prebrište vlažnom krpom, a ukoliko smatrate da je potrebno dodati neko sredstvo za čišćenje vodite računa da sredstvo koje upotrebljavate zbog jačine može oštetiti zavesu.

Ukoliko je vaša zavesa jako prljava i na njoj se pojavio veći broj fleka naš savet je da je očistite čistačem na paru. Ne zaboravite da rolo i zebra rolo zavese ne trpe visoke temperature. Zato čistač udaljite od zavese, a pre toga smanjite na najmanju jačinu.

Ne zaboravite da rolo zavese nikako ne smete prati u mašini, pre svega zato što skidanje nije jednostvno, a i materijal od kog su naprvljene bi se oštetio, odnosno izgužvao usled pranja u mašini.

S toga vam preporučujemo rolo ili zebra rolo zavese kao najbolje rešenje za dekoraciju vašeg doma. Održavajte ih periodično blagim usisavnjem, četkanjem ili brisanjem vlažnom krpom i uživajte.

ODGUŠENJE POMOĆU SAJLI

Korišćenje sajli za odgušenje kanalizacije  i odvoda je najčešće u domaćinstvima. Ova tehnologija podrazumeva korišćenje spirala sa rotirajućima glavama koje oslobadjaju kanalizacijone cevi od naslaga ili fizičkih prepreka.

Ukoliko imate potrebu za odgušenjem, nemojte čekati da se voda vrati kroz vaše cevi i rizikovati plavljenje stambenog ili poslovnog objekta. Mnogo više ćete uštedeti ukoliko nas pozovete na vreme i delujete preventivno.

Vodoinstalterski servis Simonović je tu za vas 365 dana u godini i to od 0 do 24 časa.

BEZ OBZIRA NA DEO GRADA U KOJEM ŽIVITE, VAŠE JE SAMO DA NAS POZOVETE, A NAŠI MAJSTORI STIŽU DO VAS NAJKASNIJE ZA 30 MINUTA.

Odgušenja kanalizacije

Zamena ventila i gumica

Popravke i prepravke

Pozovite nas
VODOINSTALATER SIMONOVIĆ