VODOINSTALATERSKE USLUGE

KAKO POPRAVITI CURENJE BOJLERA

KAKO POPRAVITI BOJLER KOJI CURI? 

Osnovna uloga bojlera u svakom domaćinstvu je zagrevanje vode. U osnovi bojler predstavlja jednostavan uređaj. Sačinjen je od posude pod stalnim pritiskom (4 do 6 bara) i grejačem koji ima ulogu da zagreva vodu koja se skladišti u njemu.

Kada bojler procuri obično se hvatamo za glavu i u panici prelistavamo oglase, flajere koje smo pronašli u sandučetu ili na internetu tražimo majstora koji bi rešio ovaj problem. Hitne intervencije često predstavljaju veliki izdatak za naš budžet jer veliki broj majstora koje pronalazimo u oglasimo jedva čekaju ovakvu priliku da za jednostavnu intervenciju zarade poveću svotu novca, koristeći priliku, odnosno nerpiliku u kojoj ste se našli. Ukoliko se odlučite za varijantu pozivanja majstora, savetujemo vas da ne tražite majstore iz oglasa, već da se obratite proverenom servisu koji vam za svoju intervenciju izdaje račun na osnovu cenovnika koji je unapred definisan i gde cene ne zavisi od intervencije do intervecnije.

KAKO SAMI DA POPRAVITE KVAR

Odmah želimo da vam napomenemo da je najbolje da sve intervencije na vašim uređajima rade kvalifikovani majstori, jer vam samo stručno lice može garantovati bezbednost i kvalitet. Ipak, kako je finansijska situacija jedan od presudnih momenata prilikom donošenja odluke o pozivanju majstora potrudićemo se da vam objasnimo kako da sanirate ovu vrstu kvara.

Priprema za intervenciju:

  • ISKLJUČITI STRUJU
  • USTANOVITI ODAKLE CURI (KAPLJE) VODA
  • ZATVORITI GLAVNI VENTIL I ISPUSTITI VODU IZ KAZANA

Neophodan alat:

  • KLJUČ
  • ŠRAFCIGER
  • SET GUMICA

POPRAVKA

Kada ste izvršili neophodne pripremne radnje potrebno je da skinete zaštitni poklopac koji se nalazi na dnu bojlera. Pošto ste skinuli poklopac morate da utvrdite odakle curi voda. To ćete uraditi jednostavnim pregledom bojlera. Ukoliko se utvrdi da voda curi iz kazana, neophodno je krpljenje kazana ili zamena celokupnog bojlera. U navedenoj situaciji, nećete moći sami izvršiti popravku već morati pozvati servisera. Naš servis se ne bavi krpljenjem kazana, ali ukoliko vam je neophodna zamena bojlera i ugradnja novog, možete nas pozvati na naše brojeve telefona.

Ukoliko voda curi oko grejača, ispod gumica, reč je o jednostavnom kvaru, koji možete i sami otkloniti.

Savet: Za sve intervencije na vašim uređajima savetujemo vas da pozovete stručna lica, koja će intervenciju obaviti umesto vas. Nekada to može biti jeftinije od intervencije koju će obaviti priučeni majstor.

Prvi korak je da probate da dotegnete šrafove, koji su vremenom možda popustili. Ukoliko voda prestane da kaplje, vaša popravka je završena. Ukoliko voda i nakon dotezanja šrafova kaplje, potrebno je zameniti gumice.

Najpre zatvorite glavni ventil koji vodu dovodi u bojler i ispustite svu vodu iz kazana. Nakon toga potrebno je skinuti grejač i cev u kojoj se nalaze sonde termoosigurača i termoprekidača. Nakon toga u prodavnici kupite set gumica, savetujemo vam da ponesete stare gumice kako se ne biste oslanjali na savete prodavca. U paketu ćete dobiti jednu veliku i tri male gumice. Sledeći korak je postavljanje novih gumica, koje treba postaviti po istom principu kako su stajale i stare. Kada montirate gumice, potrebno je da vratite grejač na svoje mesto. Prilkom vraćanja nemojte preterano da zatežete maticu kako ne biste oštetili nove gumice.

Ukoliko ste ovu proceduru sproveli kako treba, vaš kvar bi trebalo da je otklonjen i bojler više ne bi trebalo da curi. Ukoliko bojler i dalje curi znači da nešto niste dobro uradili, te vam predlažemo da se obratite našem servisu u kojem ćete dobiti besplatan savet telefonom, a po potrebi za najviše 30 minuta stižemo do vas bez obzira na deo grada u kojem živite.

U bilo koje doba dana ili noći vodoinstalateri vodoinstalterske radnje Simonović stoje vam na raspolaganju.

Ugradnja sanitarija

Ugradnja sudopere

VODOINSTALATERSKI SERVIS SA ISKUSTVOM

Vodoinstalater Simonović je vodoinstalaterski servis sa iskustvom dužim od jedne decenije. Naši vodoinstalateri pružaju sve vrste vodoinstalaterskih usluga kao što su odgušenje kanalizacije, detekcija curenja vode bez obijanja zidova, zamena cevi, sanacija oštećenih cevi, zamena baterija i ventila kao i mnoge druge usluge. Svaki naš vodoinstalater je kvalifikovan za posao kojim se bavi, pažljivo selektiran i spreman da odgovori na sve izazove. Osim intervencija u standardnim termina, naš dežurni vodoinstalater Beograd je spreman da izadje na teren od 00 do 24h svakog dana i otkloni kvarove na vašim vodovodnim instalacijama. Na vašu adresu stižemo za 20 do 30 minuta od poziva jer naša specijalnost su hitne intervencije.

 

Vodoinstalater Hitne usluge

© COPYRIGHT 2018 ALL RIGHTS RESERVED | VODOINSTALATER SIMONOVIĆ

Pozovite nas
VODOINSTALATER SIMONOVIĆ