VODOINSTALATERSKE USLUGE

Hitne intervencije

HITNE INTERVENCIJE 061/185-6082

 

VODOINSTALATER BEOGRAD

ZAČEPLJENA SUDOPERA

Kafa je jedan od najvećih neprijatelja vaše sudopere i njenih odvodnih cevi. Stara navika da prosipamo soc od kafe u sudoperu često dovodi do začepljenja sudopere. Kafa je masna i lepi se na zidove odvodnih cevi čime sužava prolaz. vode, vremenom suženje se pretvara u čep koji sprečava dalje oticanje vode, što posledično dovodi do izlivanja sudopere

Drugi veliki neprijatelj vaše sudopere su mrvice od hleba. Masnoća koja se već zalepila na vaše cevi deluje baš privlačno mrvicama hleba koje se lepe za nju uvećavajući čep koji će pre ili kasnije dovesti do potpunog začepljenja.
Masnoća koja se nakuplja od sudova koje perete če delovati poput soca od kafe.

KAKO SPREČITI ZAČEPLJENJE VAŠIH SUDOPERA?

Najbolji način da sprečite začepljenje je da ne prosipate soc od kafe, ne tresete mrve od hleba u sudoperu i da se na kraju našalimo, da ne perete sudove u sudoperi. Priznajemo, svako normalan bi sada postavio pitanje čemu onda sudopera.

Zapravo ne postoji stoprocentan način koji će sprečiti začepljenje. Začepljenje sudopere će se javiti pre ili kasnije, pitanje je samo na kojoj dubini će se pojaviti i koliko teško odgušenje nas očekuje. Nekada je dovoljno nabaviti gumu za otpušavanje sudopere, koja deluje putem vakuuma koji stvara kada se pritisne i ako je reč o površinskim začepljenjima biće dovoljno dobro rešenje. Sigurno ste čuli i za domaće recepte poput sirćeta, sode bikarbone i sl. Jedan od recepata za odgušenje glasi:

1 šolja sirćeta

1 šolja sode bikarbone

2l vruće vode.

Oni koji veruju u ovakve recepte biće ubeđeni da su rešili problem. Oni drugi će nabaviti neki od hemijskih preparata za odgušenje sudopera, kojih ima mnogo na tržištu i cene im se razlikuju. 

Ipak, na kraju će i pristalice domaće radinosti i oni koji više veruju hemiji biti složni u oceni da nijedan od navedenih preparata nije rešio problem, naročito ako je reč o dubljem zagušenju. Jedini siguran i pravi način da pročistite vaše cevi je odgušenje kanalizacije sajlom, mašinskim putem ili voma sistemom, u zavisnosti od složenosti situacije. Ako se odlučite za ovu intervenciju, budite slobobni da nas kontakirate na naše brojeve telefona. Samo vodoinstalaterski servis Simonović na teritoriji Beograda, nudi apsolutnu garanciju na sve radove, kao i izuzetno povoljnu, kvalitetnu i brzu uslugu. Proverite zašto su najpoznatije firme naši stalni klijenti, zašto na naše usluge nema reklamacija.

DA LI STE ZNALI?

Vaš lavabo u kupatilu može da začepi pasta za zube.

Vlažne maramice nikako ne treba bacati u wc šolju jer se za razliku od toalet papira ne raspadaju i mogu dovesti do zagušenja.

Jedna trećina naših intervencija dolazi kao posledica zapušenja wc šolje usled bačene pelene u wc šolju.

Najlon kesa u wc šolji ili bilo kom odvodu gotovo momentalno dovodi do začepljenja.

BEZ OBZIRA NA DEO GRADA U KOJEM ŽIVITE, VAŠE JE SAMO DA NAS POZOVETE, A NAŠI MAJSTORI STIŽU DO VAS NAJKASNIJE ZA 30 MINUTA.

Odgušenja kanalizacije

Zamena ventila i gumica

Popravke i prepravke

© 2018: Vodoinstalater Simonović

Pozovite nas
VODOINSTALATER SIMONOVIĆ