VODOINSTALATERSKE USLUGE

Hitne intervencije

HITNE INTERVENCIJE 061/185-6082

  011/406-0807

UGRADNJA NEPOVRATNE KLAPNE

UGRADNJA NEPOVRATNE KLAPNE – VODOINSTALATER SIMONOVIĆ

Nepovratna klapna služi sprečavanju vraćanja otpadnih voda kroz kanalizacione cevi. Postoji više različitih vrsta i veličina nepovratnih klapni. Naši sugradjani najčešće ugradjuju nepovratnu klapnu u odvodne cevi sudopere i to se najviše praktikuje u stanovima u prizemlju. Ugradnjom nepovratne klapne potpuno efikasno će biti sprečeno vraćanje i izlivanje vode kroz sudoperu.

UGRADNJA NEPOVRATNE KLAPNE F160

Premda se danas mnogo češće ugradjuju nepovratne klapne manjeg promera u odovodne cevi sudopere, investitori i gradjani koji žele da apsolutno obezbede svoju okolinu od izlivanja fekalnih, odnosno kanalizacionih voda ugradjuju nepovratne klapne većeg promera. Ugradnja nepovratne klapne f160 sprečiće u potpunosti izlivanje kanalizacionih otpadnih voda u začetku.

KAKO FUNKCIONIŠE NEPOVRATNA KLAPNA

Nepovratna klapna radi po principu klapne. Kada otpadne vode krenu da se vraćaju one deluju na zatvrač koji se pod pritiskom automatski zatvara i sprečava vraćanje otpadnih voda. 

Kada je reč o stanu i ugradnji nepovratne klapne u odvod od sudopere, osim što se možete osloniti na automatsko zatvaranje klapne, možete je i fizilki zatvriti. Ovo se savetuje prilikom odlaska na putovanja i slično. Jednostavnim pomeranjem bravice, koja se vidi i na našoj fotografiji iako je ovde reč o kanalizacionoj nepovratnoj klapni f160, zatvorićete klapnu i u slučaju da dodje do vraćanja otpadnih voda dok niste u stanu, ona nema nikakve šanse da se vrati kroz vašu sudoperu i poplavi vam stan.

Danas na tržištu postoji veći broj nepovratnih klapni različitih proizvodjača i kvaliteta. Vaše je da izaberete nepovratnu klapnu u odnosu na cenu i kvalitet, a uvek se možete osloniti i na savet naših vodoinstalatera.

SANACIJA POPLAVLJENOG STANA

Niste poslušali naš savet i niste ugradili nepovratnu klapnu, došlo je do izlivanja vode u vaešm stanu? Ne ostaje vam ništa drugo nego da pristupite sanaciji poplavljenog stana. Koliko god vam ovo može predstavljati noćnu moru i u slučaju sanacije poplavljenog stana, možete se u potpunosti osloniti na naše vodoinstalaterski servis. Više o usluzi sanacija poplavljenog stana pročitajte ovde.

KONTAKTIRAJTE NAS

Vodoinstalater Simonović vam nudi uslugu ugradnja nepovratne klapne, ali i sve druge vodoinstalaterske usluge. Pozovite nas svakog dana od 00 do 24h ili popunite on line formular na našoj kontakt strani i zakažite intervenciju.

Odgušenja kanalizacije

Zamena ventila i gumica

Popravke i prepravke

Pozovite nas
VODOINSTALATER SIMONOVIĆ